Prikbord

plaats hier interessante berichten, links, foto's, websites, oproepen die te maken hebben met het jonge kind

Prik een item op uw Prikbord

Zou het het onderzoek van Windesheim SOCIAAL EN EMOTIONEEL WELBEVINDEN VAN KLEUTERS dat 12 maart op het prikbord stond? 

Contact opnemen met dit Onderzoeksteam Lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding: dr. Hanno van Keulen, Jeanet van der Korput, Mariska Venema. Studenten Teacherscollege: Mathieu Westerink, Rachelle Vleemink, Ariane Woudstra, Sanne van Grieken.?

U bent de eerste om te reageren.

Best onderzoeksteam,

 

Ik wil mij aanmelden als leerkracht voor jullie onderzoek.

Ik werk op obs de Ontdekking, Noorderplassen, Almere.

Vriendelijke groet,

 

Ellen van der Weiden

e.vanderweiden@ontdekking.asg.nl 

Er is 1 reactie.
 • Beste Ellen,

  Zou ik mogen vragen om welk onderzoek het gaat?

  Met vriendelijke groet,
  Lindsay Diender

Door de komst van JGZ Almere is besloten om de (merk)naam ‘OKé-punt’ binnenkort te laten vervallen. De achterliggende netwerkoverlegstructuur die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, gaat wel gewoon door. Hieronder lees je wat dit concreet betekent.

Website OKé-punt per 1 april offline
De website www.okepunt.nl houdt per 1 april aanstaande op te bestaan. Alle informatie over gezond opvoeden en opgroeien is inmiddels te vinden op www.jgzalmere.nl. Hiermee is er één heldere online plek voor jeugdigen, ouders en opvoeders om betrouwbare tips en adviezen te vinden. Waar nodig verwijst de website van JGZ Almere door naar andere organisaties. JGZ Almere is op werkdagen ook telefonisch te bereiken voor informatie en advies via (088) 002 99 90.

Informatie voor professionals die voorheen op de OKé-punt-website stond, krijgt een plek ophttps://almerekracht.almere.nl. Deze website van de gemeente Almere biedt allerlei informatie, nieuws en handreikingen voor professionals in het sociaal domein.

Leverde jouw organisatie voorheen kalenderitems (bijvoorbeeld voor trainingen en cursussen) aan voor de OKé-punt-website? Zorg dan vanaf 1 april dat je deze activiteiten zichtbaar maakt via je eigen (online) kanalen. Je kunt je aanbod ook aanleveren voor de sociale kaart Flevoland.  

Promotiemateriaal en folderborden OKé-punt mogen weg
Heeft jouw organisatie nog promotiemateriaal van het OKé-punt liggen? Of hangt er nog een folderbord van het OKé-punt? Deze kun je zelf weggooien/verwijderen.

Waar nodig kan de gemeente helpen bij het verwijderen en afvoeren van folderborden. Dit kan in de periode van 1 april tot 1 juni. Neem contact op met Mariëlle Hoogendorp (mthoogendorp@almere.nl) om afspraken hierover te maken.

Netwerkoverlegstructuur gaat door
Zoals gezegd, blijft de Almeerse netwerkoverlegstructuur in de vorm van de kern- en adviesgroep jeugd gewoon bestaan. Dit geldt ook voor de afspraken rond zorgcoördinatie, procescoördinatie en de brandpuntfunctie. We blijven de samenwerking met elkaar opzoeken!

U bent de eerste om te reageren.

Sociaal en Emotioneel Welbevinden van kleuters

Het Lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding van dr. Hanno van Keulen start samen met International Childhood Development Initiatives (ICDI) een Europees onderzoeksproject met als thema het sociaal en emotioneel welbevinden van kleuters. Het doel van het onderzoek is:

1. In kaart brengen van de mate van sociaal-emotioneel welbevinden van kleuters.

2. Samen met leerkrachten verkennen op welke manier je het welbevinden van kleuters kunt verbeteren.

U kunt als school en leerkracht groep 1/2 deelnemen aan dit project. 

Voor meer informatie, zie de flyer over dit project. U kunt ook contact opnemen met Mariska Venema, me.venema@windesheimflevoland.nl. 

https://www.windesheim.nl/onderzoek/onderzoeksthemas/educatie/leiderschap-in-onderwijs-en-opvoeding/onderzoeksprojecten/social-and-emotional-education-and-development/

U bent de eerste om te reageren.

Hij komt er weer!!!!! 

Op de Dag van het Jonge Kind, op 20 april 2018, vieren we de Week van het Jonge Kind. De vooraanmelding is begonnen, wees er snel bij want er is beperkt plek. 

Dag van het Jonge Kind

http://weekvanhetjongekindalmere.nl/professionals/openingscongres.html

U bent de eerste om te reageren.

Een geslaagde eerste start!

Woensdag 7 februari zijn wij vanuit de Coaches VVE gestart met onze eerste workshop van dit jaar.  De groep van 33 deelnemers bestond uit een gemengd gezelschap van verschillende niveaus.

Andere pedagogische medewerkers ontmoeten en ideeën uitwisselen werd als zeer waardevol ervaren. Maar ook de praktische voorbeelden die werden tentoongesteld: “Leuk om te zien dat je met wat je al ‘hebt’ een nieuwe impuls kunt ervaren’. Deelnemers waren aangenaam verrast dat je met weinig kosten. Behoorlijk wat materialen in huis kunt halen, waar je doelgericht mee aan de slag kunt met de peuters.

In de opzet van onze volgende workshops, zullen we meer differentiatie aanbieden. Ons doel, alle pedagogisch medewerkers de verdieping meegeven waar ze iets mee kunnen. Laat ons dus gerust weten, over welke specifieke thema’s en/of onderwerpen jij graag meer wilt leren. Hoe meer we kunnen aansluiten bij jullie vragen, hoe beter!

Workshop 2: Woensdag 11 April – Rijke speel-leeromgeving (uitnodiging volgt).

Ben jij er ook (weer) bij?

U bent de eerste om te reageren.

SAVE THE DATE

In het nieuwe jaar geven de HBO Coaches VVE 4 workshops op het gebied van Voor en Vroegschoolse Educatie. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk en kostenloos. 

Dus wil je jezelf ontwikkelen en verbreden, grijp deze kans en noteer de data.

Woensdag 7 Februari 13.30-16.00u - Workshop "Speel je slim".

Woensdag 11 April 13.30-16.00u - Workshop Rijke speel-leeromgeving

Woensdag 26 September 13.30-16.00u - Workshop Ouderbetrokkenheid

Woensdag 14 November 13.30-16.00u - Workshop "Zorgkinderen, onze zorg!!!".

Nadere informatie volgt in het nieuwe jaar, dus hoe de site goed in de gaten.

Er zijn 2 reacties.

In 2 jaar diploma HBO Jonge Kind: 

Werk je op mbo-niveau met jonge kinderen (0-8 jaar), bijvoorbeeld in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie, of een integraal kindcentrum, en wil jij jezelf verder ontwikkelen en doorgroeien in jouw organisatie? Dan is de nieuwe AD PEM in de deeltijd iets voor jou.

https://www.windesheimflevoland.nl/werk-en-studie/deeltijd-en-duaal/pedagogisch-educatief-medewerker-associate-degree/

Voor meer informatie kom naar onze open dag op 27 januari 2018.

Wanneer: zaterdag 27 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Waar: Hospitaaldreef 5 in Almere.

Aanmelden kan via deze link:

https://www.windesheimflevoland.nl/studeren/studie%20kiezen/verzamel/open%20dag/

U bent de eerste om te reageren.

Uitnodiging bijeenkomst

"Armoede en Schulden van strategie naar doen"

Wat zijn uw goede voornemens voor 2018?

Wanneer: Woensdagmiddag 13 december

Hoe laat: 12:15 – 16:30 uur (12:15 – 12:50 uur ontvangst en Lunch)

Waar: Van der Valk Hotel, Veluwezoom 45, 1327 AK Almere

Programma: 

 • Terugblik en vooruitblik in de veranderstrategie armoede/schulden door Wethouder Froukje de Jonge 
 • Gesprek met een drietal genodigden om te horen wat zij vinden dat nodig is en wat zij kunnen betekenen. 
 • Over/Nieuw neemt u mee in wat zij opgehaald hebben bij de kinderen en partijen in de Kidslabs en delen hun eerste ervaringen met u over de Brievenbus in Almere Haven. 

Met elkaar in gesprek over: 

 • Introductie (2 minuten per persoon): wie bent u, wat doet u, wat kunt u bijdragen en wat hebt u van anderen nodig om nog effectiever te kunnen zijn? 
 • Wat zijn voor u kansen die u kunt bieden aan volwassenen en kinderen die in armoede leven of schulden hebben? 
 • Hoe zorgen wij er voor dat het taboe en de schaamte rondom armoede en schulden wordt doorbroken en de betrokkenheid van de stad vergroot wordt? 
 • Hoe bereikt u deze doelgroep en wat zou volgens u het bereik vergroten? 
 • Wat kan u doen om slimme verbindingen met anderen te maken zodat de toegang laagdrempeliger en het aanbod minder versnipperd wordt? Wat heeft u hierin nodig van anderen?

Graag vernemen wij uiterlijk maandag 11 december van u of u kunt deelnemen, met wie (naam en aantal) u komt en of u gebruik wilt maken van de lunch.

U kunt uw reactie mailen aan: Kim van Os de Man, kvosdman-post@almere.nl

U bent de eerste om te reageren.

Voor de kinderopvang: Laatste aanvraagtijdvak subsidie voor Taal & Interactievaardigheden training open vanaf 02 januari 2018. Zorg dat je er klaar voor bent! Ook voor PSZ en VVE-locaties! Ook mogelijk icm module waarmee de babyleidsters direct IKK proof zijn! Meld je snel aan via marije@hetjkc.nl. Voor meer info kijk op: https://www.stichtingbkk.nl/2-nieuws/306-laatste-aanvraagtijdvak-subsidieregeling-taal-en-interactievaardigheden-start-op-2-januari-2018

U bent de eerste om te reageren.

Een interessante uitgave van Sardes over ouderbetrokkenheid in de kinderopvang en het onderwijs. De hoofdstukken bieden praktische handvatten voor bijvoorbeeld een goed startgesprek of het omgaan met specifieke doelgroepen ouders.

http://www.sardes.nl/C72-PB189-Sardes-Special-nr-22---De-stem-van-ouders-voor-succesvolle-samenwerking.html

U bent de eerste om te reageren.

Stichting Jonge Kind Centrum zoekt een begeleider voor de ouder-baby groepen op zaterdagochtend in Almere Poort. Ben jij die professional met verstand van en een groot hart voor baby's en hun ouders en die heilig gelooft in "spelenderwijs ontwikkelen" ? Klik dan op: https://www.hetjkc.nl/we-zoeken-jou/

U bent de eerste om te reageren.

Hoe zit dat met die taal- en andere eisen VVE vanaf 2018? Ga op dinsdag 28 november naar Utrecht en laat je informeren op de bijeenkomst Combi-bijeenkomst: Vluchtelingenpeuters & Vve beleid in de grote gemeenten

U bent de eerste om te reageren.

Heb jij je al aangemeld voor de studiedag "Samenwerking met ouders" op 24 november in Amsterdam?

https://www.entza.nl/kalender/activiteit/130-studiedag-samenwerking-met-ouders

U bent de eerste om te reageren.

Het Voorleesontbijt 2018

Het Nationale Voorleesontbijt 2018 vindt plaats op woensdag 24 januari 2018. Die dag lezen weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land ging de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Zet het Voorleesontbijt in jullie agenda

Ssst! De tijger slaapt’ verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018

Prentenboek van het Jaar 2018

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app. 

Dus wees er snel bij.

In de bijlage ook nog wat handige voorleestips.

Heel veel leesplezier.

U bent de eerste om te reageren.

Hoe vond jij het congres op 6 oktober? Of was je er niet bij? Kijk voor een impressie op: 

groeten, Marije

U bent de eerste om te reageren.

De conferentie "Het jonge kind" met als thema buiten de lijntjes, is alweer twee weken geleden maar wat was het een inspirerende dag.

De workshop "Speel je slim" was goed bezocht en iedereen ging vol goede ideeen de deur uit, erg leuk.

Hier een impressie van de overvolle tafel met speelmateriaal.

U bent de eerste om te reageren.

U bent de eerste om te reageren.

Dagverslag conferentie 14 september 2017

"Samen naar beter! Een optimale start voor ieder kind"

Wachtwoord = samenbeter

U bent de eerste om te reageren.

Interessante website: www.jongekind.slo.nl/informatieplein.

Het leerplankader op deze site geeft info over de SLO-doelen, er zijn documenten over de executieve functies, recente publicaties en er is een lexicon met vaktaal. 
Goed vorm gegeven en leesbaar.

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: JKC voor professionals, Stichting Jonge Kind Centrum en Stichting BKK
Specialisaties: bestuurder, ondernemer, manager, pedagogisch medewerker, opleider/trainer van professionals, hbo coach, wetenschapper, onderzoeker, adviseur
Werkgebieden: wetenschap, onderzoek en advies, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, training en nascholing
Organisatie: Gemeente Almere
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: politiek, beleid en bestuur
Specialisaties: beleidsambtenaar
Werkgebieden: politiek, beleid en bestuur
Specialisaties: beleidsambtenaar, wetenschapper, onderzoeker, adviseur
Werkgebieden: basisonderwijs, wetenschap, onderzoek en advies, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Organisatie: De Schoor
Specialisaties: opleider/trainer van professionals, hbo coach
Werkgebieden: kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, training en nascholing
Organisatie: GGD Flevoland
Specialisaties: opleider/trainer van professionals, hbo coach
Werkgebieden: kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Specialisaties: opleider/trainer van professionals, hbo coach
Werkgebieden: kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Organisatie: De Schoor
Specialisaties: beleidsambtenaar, wetenschapper, onderzoeker, adviseur
Werkgebieden: brede scholen en IKC ontwikkeling
Organisatie: De nieuwe bibliotheek
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Organisatie: Windesheim Flevoland
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Organisatie: Obs de Ontdekking
Specialisaties: (onbekend)
Werkgebieden: (onbekend)
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten